Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2018. július 24., kedd (MTI) – Az amerikai szenátus hétfőn délután elsöprő többséggel megszavazta, hogy Robert Wilkie legyen az új veteránügyi miniszter.

A szenátus 86:9 arányban meghozott döntéssel hagyta jóvá a Donald Trump által előterjesztett jelölt megbízatását.
Az 56 éves Wilkie a védelmi minisztérium helyettes államtitkára volt, kormányzati szerepvállalása előtt pedig a magánszektorban, a védelmi minisztériummal együttműködő vállalkozások munkatársaként tevékenykedett.
A minisztériumot ügyvezetőként irányítja már március óta, amikor Donald Trump egy közpénzzel elkövetett visszaélés botránya miatt menesztette az addigi tárcavezetőt, David Shulkint. Wilkie akkor felfüggesztette a Pentagonban végzett munkáját, amelyet Peter O’Rourke vet át. O’Rourke várhatóan marad a Pentagon helyettes államtitkára.
Veteránügyi miniszterként Robert Wilkie olyan tárcát irányít majd, amelynek több mint 350 ezer alkalmazottja van és csaknem 200 milliárd dolláros költségvetéssel dolgozik. A szenátusi meghallgatáson a többi között arra tett ígéretet, hogy nem privatizálja a tárca egyes tevékenységeit.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.