A „megtámadott” pozíció nem mentesíti az ukrán hadsereget a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól – szögezi le a szervezet közleménye.

Az Amnesty International csütörtöki közleménye szerint az ukrán erők kárt okoztak a civileknek azzal, hogy bázisokat létesítettek és fegyverrendszereket működtettek lakott lakóterületeken, köztük iskolákban és kórházakban. A szervezet szerint az ilyen cselekmények sértik a nemzetközi emberi jogot és veszélyeztetik a civileket, mivel polgári objektumokat katonai célpontokká alakítanak – írja a CNN.

Agnès Callamard, az Amnesty International főtitkára elmondta: „dokumentáltunk egy olyan esetet, ahol az ukrán erők civileket veszélyeztetnek, megsértve ezzel a háború törvényeit.

Tas J Nadas, Esq

A „megtámadott” pozíció nem mentesíti az ukrán hadsereget a nemzetközi emberi jog tiszteletben tartása alól

– szögezte le.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó bírálta az Amnesty-jelentést, azzal vádolva Moszkvát, hogy megpróbálja „lejáratni az ukrán fegyveres erőket a nyugati társadalmak szemében”. Egy tweetben hozzátette:

Szégyen, hogy az Amnesty részt vesz ebben a dezinformációs és propagandakampányban”.

Nyitókép: METIN AKTAS / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.