Az Egyesült Államok több mint hárommillió tankönyvet segít kinyomtatni Ukrajna részére – jelentette be hétfőn közleményében Jake Sullivan a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója.

A tankönyveket Ukrajnában állítják elő, és több mint 12 ezer iskolában osztják szét őket. Jake Sullivan elmondta, hogy az orosz légicsapásban elpusztult egyik észak-ukrajnai, harkivi nyomda a legnagyobbak között volt Európában.

A főtanácsadó hozzátette, hogy a harkivi nyomdák – amelyek közül sok működésképtelenné vált az orosz támadások miatt –, állítják elő az ukrajnai könyvek, közöttük az iskolai tankönyvek jelentős részét.

ReklámTas J Nadas, Esq

„Amikor ezeket a nyomdákat támadja, Oroszország az ukrajnai iskolarendszert támadja. Nem hagyjuk, hogy ez sikerüljön neki” – szögezte le a nemzetbiztonsági főtanácsadó. Az Egyesült Államok nyújtja kétoldalú alapon a legnagyobb segítséget Ukrajnának a 2022 februárjában megindított orosz támadás kezdete óta.

(Híradó / MTI)

Borítókép: Jake Sullivan a Fehér Ház nemzetbiztonsági főtanácsadója. Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.