Bret Stephens, a New York Times rovatvezetője véleménycikkében amellett érvelt, hogy Joe Biden amerikai elnöknek be kellene fejeznie a mexikói határfalat. Erre a következtetésre azután jutott, hogy korábban a déli határfal egy résén átjutó autó balesetezett, ami 13 ember halálát okozta. Nem haltak volna meg, ha egy fal az útjukat állta volna – írja Stephens.

Az újságíró rögtön hozzáteszi, hogy a véleményétől függetlenül továbbra is

undorral tekint Trumpra, mint ahogyan a fal szimbolikájára is.

Kitér arra is, hogy egy határfal nem tudja a migrációs válság gyökerét kellő hatékonysággal kezelni. Viszont kiemeli, hogy egy jól felépített fal ettől még központi eleme lehet a bevándorlási ügyek kijavításának. Ez egy nem tökéletes, de működőképes elterelés a legfelelőtlenebb határátkelésekkel szemben.

Ez egy akadály egy jövőbeni hirtelen tömeges bevándorlás ellen

– teszi hozzá Stephens. Stephens véleménye szerint a falat a politikai pozíciók megerősítésére is fel lehetne használni.

Úgy gondolja, hogy a fal megépítésével javulna az alkupozíció egy átfogóbb bevándorlási törvény eléréshez,

amely tömegeknek nyitna utat az állampolgársághoz.

Emellett kiemeli azt is, hogy kivenné az aduászt a populisták kezéből is. A rovatvezető a gondolatait azzal zárja, hogy ismételten megjegyzi: a fal nem jelent egyedüli megoldást a bevándorlás problémájára.

Azt azonban kiemeli, hogy a migráció önmagától nem fog alább hagyni, és az Egyesült Államok jelenleg azt teszi kockára, hogy úgy jár, mint a 2015-ös bevándorlási hullámnál Európa.

(Pesti Srácok / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.