Dűvő együttes Magyar népzenét játszik, elsősorban hagyományokat őrző stílusban. A zenekar 1979-ben alakult, 1981-óta koncertezik önálló együttesként. Repertoárjukban a Kárpát-medence minden etnikumának a zenéje megtalálható. Az együtt muzsikálás mellett népzene gyűjtéssel és tanítással foglalkozikk. Az együttes, több rangos hazai fesztiválon is részt vett, de számos más országok lakóit is megismertették Magyarország zenéjével.

A Dűvő zenekar több átalakuláson ment keresztül, jelenlegi felállásban 2008 óta tevékenykedik.

Az örök Hrúz testvérek mellé csatlakozott a Méta zenekarból kivált Mohácsy Albert és Nagy Zsolt és a fiatal tehetséges salgótarjáni énekes, Kubinyi Júlia, aki a „Felszállott a páva” verseny egyik győztese lett.

A zenekar 1983-ban nyerte el az egyik legrangosabb magyar díjat, a „Népművészet Ifjú Mestere” címet és kétszer kapták meg a „Kiváló Együttes” kitüntetést.

ReklámTas J Nadas, Esq

Nógrád megye önkormányzata a Madách Imre díjat adományozta részükre, Salgótarján város önkormányzata a Pro-Arte és a Pro-Urbe címmel ismerte el tevékenységüket. 2017-ben Nógrád megye “Príma” díját kapták meg.

A zenekar sikeres pályafutását számtalan hanghordozó megjelenése bizonyítja.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.