Kovács Nóri a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több, mit tizenöt éve van a profi előadói pályán.

Ezen időszak alatt több mint harminc lemezen közreműködött és 13 szóló albuma jelent meg.

A „Mondanék én valamit” – című népzenei albumát, a New Folk Sound külföldi zenei újság a 2006-os év, legjobb 10 magyar népzenei albumai közé választotta.

Olyan zenekarokkal és nevekkel dolgozott együtt, mint a londoni Transglobal Underground, a BBC Scottish Symphony Orchestra, 100 Tagú Cigányzenekar, Wolf Péter és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, MR2 Szimfonikusok, Berecz András, a Motiva zenekar, Rajkó zenekar, Balázs Fecó, Varga Miklós.

ReklámTas J Nadas, Esq

Az Európai Unió magyar kulturális delegációjának hivatalos kulturális arca, aki több Európai Uniós rendezvényen képviselte hazánkat többek között Brüsszelben, de számos kiemelt hazai rendezvényen is. Az Amerikai Egyesült Államoktól Kanadán át Moszkváig, vagy Kínáig folyamatosan koncertezik, és kulturális összetartozásra hangolja a helyi magyar közösségeket nagy sikerrel. Ennek a munkának a gyümölcse, hogy több külföldön élő magyar konzullal tartja a kapcsolatot, jár el rendezvényeikre.

Népzenei gyökerei a nyolcvanas évekre nyúlnak vissza, számtalan válogatásalbumon énekel népdalokat.

Rendszeresen jár Erdélybe népdalokat gyűjteni.

Munkásságát a Duna tv is nyomon követi. Akik, Karácsonyi, húsvéti, és pünkösdi nagy templomkoncertjeit rögzítik és sugározzák.

Különböző népzenei és világzenei formációival szinte az összes hazai nagy fesztiválon, valamint a MÜPA-ban, Papp László Sportarénában koncertezett már. Például az Albert Flórián Stadion záró mérkőzésén is ő énekelte a Himnuszt.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.