Havasi Balázs, Budapest-en 1975. szeptember 18.-án született, magyar zongoraművész, zeneszerző.

Havasi Balázs zenei tanulmányait a budai XI. kerületi állami zeneiskolában kezdte. Később a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. Mindkét iskolában Sármai József volt a tanára. 96-ban, 21 évesen már tanított régi iskolájában a Weiner Leó Konzervatóriumban. Zongoraművész diplomáját 2003-ban szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanárai Falvai S ándor és Jandó Jenő zongoraművész professzorok voltak. A Zeneakadémián töltött évek alatt Havasi megnyerte a fiatal művészek jövőjének támogatását zászlajára tűző szervezet, a Yamaha Foundation of Europe által szervezett zongoraverseny első díját. Az ezt követő években szólista karrierbe kezdett.

A komoly zenei elhivatottságát soha meg nem tagadva 2005-től már saját kompozíciókat készít és ad elő modern instrumentális alapú könnyűzenei hangszereléssel. Több kontinensen koncertezett mint szólista és a saját színpadi instrumentális produkcióival, többek között Európa több országában, USA-ban, és távol-keleten Kínában is.

Az EMI lemezkiadó közvetlenül a diplomája megszerzése után ötéves exkluzív lemezszerződést ajánlott fel a fiatal művésznek. Az EMI lemezkiadóval kötött szerződés ideje alatt két filmzene albumot készített.

ReklámTas J Nadas, Esq

2005 és 2008 között négy szólózongora albumot jelentetett meg egymás után Piano, Seven, Infinity, RED, amelyeket teljes egészében zeneszerzőként jegyzett. Saját művein jól érezhető a klasszikus zenei tanulmányokkal eltöltött közel 25 év, ugyanakkor felfedezhető benne a mai kor filmzenei, repetitív, vagy new age behatása is.

 

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.