Havasi Balázs, Budapest-en 1975. szeptember 18.-án született, magyar zongoraművész, zeneszerző.

Havasi Balázs zenei tanulmányait a budai XI. kerületi állami zeneiskolában kezdte. Később a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. Mindkét iskolában Sármai József volt a tanára. 96-ban, 21 évesen már tanított régi iskolájában a Weiner Leó Konzervatóriumban. Zongoraművész diplomáját 2003-ban szerezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanárai Falvai S ándor és Jandó Jenő zongoraművész professzorok voltak. A Zeneakadémián töltött évek alatt Havasi megnyerte a fiatal művészek jövőjének támogatását zászlajára tűző szervezet, a Yamaha Foundation of Europe által szervezett zongoraverseny első díját. Az ezt követő években szólista karrierbe kezdett.

A komoly zenei elhivatottságát soha meg nem tagadva 2005-től már saját kompozíciókat készít és ad elő modern instrumentális alapú könnyűzenei hangszereléssel. Több kontinensen koncertezett mint szólista és a saját színpadi instrumentális produkcióival, többek között Európa több országában, USA-ban, és távol-keleten Kínában is.

Társadalmi célú reklám:


Az EMI lemezkiadó közvetlenül a diplomája megszerzése után ötéves exkluzív lemezszerződést ajánlott fel a fiatal művésznek. Az EMI lemezkiadóval kötött szerződés ideje alatt két filmzene albumot készített.

2005 és 2008 között négy szólózongora albumot jelentetett meg egymás után Piano, Seven, Infinity, RED, amelyeket teljes egészében zeneszerzőként jegyzett. Saját művein jól érezhető a klasszikus zenei tanulmányokkal eltöltött közel 25 év, ugyanakkor felfedezhető benne a mai kor filmzenei, repetitív, vagy new age behatása is.

 

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.