Micheller Attila a nagymúltú  Lindeni Magyar Klub elnöke már közel 40 éve. A klub idősebb tagjai kezdeményeztek egy olyan eseményt, amely minél több fiatalt szólít meg, mert céljuk, hogy a fiatal szervezőknek át tudják adni a klub vezetését. Nagyon hálásak az idősebbek azért hogy Honti Balázs és Mezei Mária időt és energiát nem kímélve kitalálták és már harmadik alkalommal megvalósították a pálinkafesztivált. Attila bácsi büszke arra, hogy 83 évesen még mindig aktívan irányítja a Lindeni magyar Klubot, és hogy a fiataloknak a mai napig tud segíteni tapasztalatával, s erőforrásaival. A fesztivál az Ő anyagi támogatása nélkül nem valósulhatna meg, ezért a támogatásért mindenki hálás neki.  Legnagyobb öröme, hogy a klub a fiataloknak is otthona lett, nemcsak az idősebb generációnak. Vallja, hogy a pálinkafesztivál a legjobban megvalósított program a klub programjai közül. Attila bácsi a fesztivál sikerét abban látja, hogy a fesztivál minden korosztály érdeklődését megtalálja programjaival. A gyerekeknek játszóház programot szerveznek, így a fiatalok és a szülők a koncerteken, és a táncház programokon  nyugodtan részt vehetnek.

Az interjú meghallgatható a vasárnapi élő adás után itt is.

Nem titkolt célja a tapasztalt vezetőnek, hogy a fiatalok átvegyék a klub irányítását, s hogy a Lindeni Magyar Klub megmaradjon a magyar kultúra és a magyar örökség házának, s hogy minden lindeni magyarnak az otthona legyen.

mariabalays

Mezei Mária a Pálinkafesztivál egyik motorja. Fantasztikus fordulatszámon pörög, s pörgött az elmúlt két héten keresztül egészen fesztivál napjáig. A férje találta ki a pálinka fesztivált, ezelőtt ez nem létezett az USA-ban. Feltérképezték a piacot, körbejárták az összes magyar fesztivált: Heritage, Taste of Hungary, Gyulás fesztivál mellett úgy gondolták, hogy a pálinka fesztiválnak lehet egy új vonzereje. A pálinka hungarikum, amely egyértelműen a magyar kultúra értékeire utal. Mária úgy gondolta, hogy a férje ötlete mellé áll, s főszerepet vállal a fesztivál szervezésében. A többi fesztivál mellett a fesztivál egyik sajátossága, hogy nagyszámban magyarok látogatják. Határon túli magyarok, Amerikába kivándorolt magyarok, s az itt élő első, másod és harmadgenerációs magyarok. Természetesen amerikaiak is látogatják a fesztivált, akik tudják, hogy a magyar pálinkáért és a magyar ételekért érdemes legalább egy fél napos programot szervezni.

IMG_0814A szervező vallja, hogy egy ilyen fesztivál megszervezésekor derül ki hogy milyen jó emberek a magyarok, mert képesek összedolgozni egy ilyen fantasztikus ügyért, amely a magyar kultúrából mutat egy szeletet. 60 önkéntes dolgozott azon, hogy a fesztivál létrejöhessen, s sikeres legyen. Este 9 órakor Mária még csak egy pálinkát kóstolt, a cigánymeggyet, amely az idén új íz volt a pálinkák között. A fesztivál célja nem az, hogy az emberek egymás után döntsék magukba a sokadik gyümölcspárlatot, hanem az,  hogy a minőségi pálinkákat élvezzék, s hogy fejlődjön ismeretük és ízlelésük a pálinka kultúra területén. Életfelfogása: „Bármit csinálsz az életben azt ellenálhatatlanná kell tenned”, ennek szellemében éli az életét, s ennek szellemében szervezte meg már harmadjára a lindeni pálinka fesztivált sok-sok ember örömére.

IMG_0944

Az interjú meghallgatható a vasárnapi élő adás után itt is.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.