(The English form can be accessed here)

Magyarország Chicagói Főkonzulátusa, A Magyar Baráti Közösség és a Bocskai Filmklub bemutatja Bergendy Péter: Trezor c. filmjét a Magyar Nemzeti Filmintézet és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felajánlásával. A film a kialakult járványügyi helyzethez alkalmazkodva díjtalanul hozzáférhető 2021. november 21.-én, az Amerikai Egyesült Államok területén.

A film magyar nyelven angol felirattal lesz elérhető.

Kérjük az alábbi ívet kitölteni, és ezt követően e-mailben elküldjük a digitális hozzáférést a filmhez és a Zoom találkozóhoz. Esetleges kérdéseiket elküldhetik a studio@bocskairadio.org email címre.

FIGYELEM! A jelszavakat nyilvános közzététele és/vagy a film letöltése szerzői jogba ütközik!

 

Trezor

(2018, játékfilm, színes, 75 perc)
thriller, dráma

A vizsga című kultfilmjük után újra együtt dolgozott Köbli Norbert forgatókönyvíró és Bergendy Péter rendező. Trezor című történelmi thrillerjük – amelyet megtörtént események ihlettek – 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában.

A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az ’56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

DÍJAK

PÁRMA FILMZENE FESZTIVÁL – 2019

Legjobb forgatókönyv díja Köbli Norbert

MAGYAR FILMDÍJ – 2019

Legjobb tévéfilm

Legjobb férfi főszereplő Anger Zsolt

Legjobb férfi mellékszereplő Scherer Péter

Legjobb forgatókönyv Köbli Norbert

Legjobb vágás Király István

Legjobb fényképezés Nagy András

Legjobb zene Pacsay Attila

Legjobb hang Balázs Gábor

FESZTIVÁLSZEREPLÉSEK

LAGÓW NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL – 2019

PALICS NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL – 2019

(versenyben)

NEW YORK – NEMZETKÖZI EMMY-DÍJ – 2019

Jelölés a legjobb tévéfilm Nemzetközi Emmy-díjára

(versenyben)

Forrás: nfi.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.