Bemutatjuk Jakab Ritát #KCSP ösztöndíjast

Jakab Rita – Forrás: korosiprogram.hu

Jakab Rita szeptemberben érkezett az Egyesült Államokba és a Dél-Californiában lévő San Diego város Magyar Házába tevékenykedik, illetve az ottani magyar közösséget szolgálja a lehető legjobb tudásával.

Feladatai közt szerepel, hogy a helyi magyar iskolában tanít a gyermekeknek magyar nyelvet, illetve a különálló felnőtt nyelvtanfolyamon a felnőttek számára is az anyanyelvünket oktatja a haladó csoportnak.

Mivel néptáncos múltja is van az ösztondíjasnak, így a helyi néptáncoktatásban is segít és a cserkészek munkásságában is tevékenyen részt vesz.

Ezen kívül a saját ötleteinek megvalósítására is van lehetősége, több új klubbot is beindított. Így például egy nyelvművelő klubot alapított, ahol a kreatív nyelvhasználat kap fő hangsúlyt.

Továbbá a gyönyörű  idő és a környezet adta lehetőségekkel élve kiránduló klubbot is alapított az ösztöndíjas.

Lelkes munkájának köszönhető, hogy beindult egy felnőtt társasjáték klub és egy fitness klub is.

Kiemelkedő rendezvények szervezésében és lebonyolításában és aktív szerepet játszik, ilynek mint a cserkészek vacsorája, amelyen a helyi cserkészcsapat megkapta új nevét is, mely Mindszenty József püspök előtt tiszteleg. De a nemzeti ünnepek kapcsán rendezett ünnepségeken is kiemelkedő értékteremtő munkája.

Régebbi tervek közt szerepelt és most újra előtérbe került a Márai Sándor házára tervezett emlékplakett, amely a neves írónk ottlétének helyét jelezné az oda látogatóknak.

Ahogy kiderül a következő interjúból, nagyon széleskörű tevékenységet folytat az ösztöndíjas a kb. kétezer fős, több generációs  san-diegói magyar közösségben. Sok sikert és kitartást !

Az ösztöndíjassal készült teljes interjút az alábbi hivatkozásra kattintva hallgathatják meg.

Jakab Rita és a cserkészek – Forrás: korosiprogram.hu

Comments are closed.