KCSP-ösztöndíjasokat bemutató sorozatunk következő áldozata a Magyar Baráti Közösségnél szolgálatot teljesítő Kuzma Péter. A vajdasági születésű közgazdásszal chicagói látogatásunk alkalmával beszélgetett a Bocskai Rádió ösztöndíjasa Szabó Éva.

Bemutatjuk Kuzma Péter KCSP ösztöndíjast

KCSP-ösztöndíjasokat bemutató sorozatunk következő áldozata a chicagói Magyar Baráti Közösségnél szolgálatot teljesítő Kuzma Péter. A vajdasági születésű közgazdásszal chicagói látogatásunk alkalmával beszélgetett a Bocskai Rádió ösztöndíjasa Szabó Éva.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, February 8, 2020

 

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.