A Chagrin Falls-i Dokumentumfilm-fesztiválon október 6-án este levetítették Pigniczky Réka és Lauer Rice Andrea közös dokumentumfilmjét, a Lövészeket.

A Lövészek egy, olyan elfeledett történetet mesél el, melynek főszereplői a DP -sek (Displaced Person) és az ’56-ban Amerikába emigrált magyarok. A hidegháború közepén, pennsylvaniai Rummerfieldben egy maroknyi amerikai-magyar fiatal készen állt a magyar szabadságért küzdeni egy olyan országban, amelyet alig ismertek. Közel fél évszázaddal később, 2016-ban visszatértek a távoli, leromlott gazdaságba a Susquehanna-folyó mentén, a múlt forradalmához és ifjúságuk álmaihoz.

Az eseményen a Bocskai Rádió is részt vett. A bemutató után sikerült mikrofonvégre kapnunk a rendezőt Pigniczky Rékát és Lauer Rice Andreát, alkotótársat. A film létrejöttéről és elkészítéséről kérdeztük őket, ezt az interjút hallgathatják meg alább.

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.