Bevonultak az ukrán erők Herszonba, miután az oroszok visszavonultak a városból – írja a Washington Post. Herszon visszakerül Ukrajna irányítása alá. Az ukrán fegyveres erők beléptek a városba” – közölte az ukrán védelmi minisztérium nem sokkal azután, hogy az orosz fél állítása szerint személyi és felszerelésbeli veszteség híján kivonultak a városból.

Az ukrán fél közölte: a visszavonuló oroszok lőtávolságon belül vannak, és tüzet nyitnak, ha bármilyen ellenállásba ütköznek. (Mandiner)

Befejeződött az orosz erők kivonása a Dnyeper jobb partjáról

Az orosz fegyveres erők veszteségek nélkül befejezték az egységek és felszerelések átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára Herszon megyében – közölte pénteken Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Herszonban ma moszkvai idő szerint hajnali öt órakor (közép-európai idő szerint háromkor)

befejeződött az orosz csapatok egységeinek átcsoportosítása a Dnyeper bal partjára. A jobb parton egyetlen katonai felszerelés és fegyverzet sem maradt

– mondta a tábornok.

Konasenkov szerint sikerült kivédeni, hogy a személyi állományban, a fegyverzetben, a hadfelszerelésben és a hadianyagban veszteség keletkezzen. Mint közölte, az összes orosz katona átkelt a Dnyeper bal partjára, a Herszon megye jobb parti részét elhagyni kívánó civilek pedig segítséget kaptak a távozáshoz. A tájékoztatás értelmében az orosz alakulatok a folyam bal partján elfoglalták a műszakilag előkészített védelmi vonalakat és állásokat. A Readovka.ru hírportál képes helyszíni beszámolója szerint az orosz visszavonulás után a Herszon közelében lévő antonivkai Dnyeper-hidat több szakaszon felrobbantották.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.