November 23-án  Gyékényesi György halálának 40.  évfordulója alkalmából,  Emlékező Irodalmi Estet tart a Nyugat Oldali Evangélikus egyház Böjtös László és Kiss Eszter közreműködésével.

Jelenleg Böjtös László főkonzul úr alkalmat adott, hogy egy rövid interjú keretében egy ismertetőt kapjunk Gyékényesi Györgyről, úgy a költőről, mint az emberről, akihez hosszú évekig szoros barátság kötötte.

GyekenyesiGyorgyReklam

2 COMMENTS

 1. Gyurkát sógornőként ismertem, emberi oldaláról. Mikor nővéremet feleségül vette átvette a családfő szerepét. Váratlan korai halála nagy veszteség volt halála után Kaliforniába költözött családunk részére. Nem csak mint ízíg-vérig magyar költő, de mint férj, édesapa, sógor is nagy űrt hagyott maga után.
  Csipke Csabáné, Hargittay Emőke

 2. 1964-ben érkeztem Clevelandbe, mint friss magyar menekült.
  Sok és sok féle emberrel találkoztam, és egy friss bevándorló zavaros látókörével indultam. Valahogy, pontosan megmondhatatlanul kerültem kapcsolatba az alakuló Magyar Színházzal. A csoport egyhangúlag Gyurkát ismerte fel igazgatónak.
  Emlékszem a sok szervezésre, baráti estékre Gyurka és Sári otthonában.
  Valami számomra érthetetlen okból, Gyurka mintha kedvelt volna engem. Az én feleségem, Éva, és Gyurkáék barátsága vezetett oda, hogy Gyurkáék lettek Csaba fiunk keresztszülei a Massachusetts-i Daltonban. Azt hiszem, ott láttam Gyurkát utoljára. Isten Veled Gyurka.

  Tibor

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.