Az elmúlt évben kétszázhatvanmillióra emelkedett a hitük miatt üldözött keresztények száma – közölte az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Államtitkárság a témában tartott, e heti online konferencián a Breitbart tudósítása szerint.

Az International Christian Concern szervezésében létrejött konferencián Azbej Tristan államtitkár elmondta: míg a világ küzd a koronavírus-járvánnyal, sokak számára ez csak a kisebbik rossz. A legfrissebb statisztikák szerint egyetlen év leforgása alatt 245 millióról 260 millióra emelkedett azon emberek száma, akiket keresztény hitük miatt valamilyen módon üldöznek. Háromezer hittársunkat gyilkolták meg ez idő alatt, és körülbelül 3700 keresztényt tartóztattak le hitük miatt. Azbej Tristan rávilágított a magyarok eredményes kezdeményezésére is, amellyel az üldözött keresztények helybéli boldogulását segítik elő, ahelyett, hogy arra bátorítanák a szükséget szenvedőket, hogy máshol találjanak boldogulást.

Az államtitkár megállapításait idézte Szijjártó Péter külügyminiszter, aki hétfői Facebook-videójában amellett érvelt: egy összehangolt akció szükséges ahhoz, hogy a keresztényüldözést megállítsuk úgy Európában, mint az egész világon. A tárcavezető úgy fogalmazott: sajnálatosan a kereszténység még mindig a leginkább üldözött vallás a földön, és ezt nem szabad elfelejtenünk még akkor sem, ha a körülményeink nagy kihívást rejtenek. Majd hozzátette: naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg a vallása miatt. Figyelembe véve azt, hogy csak idén közel tízezer támadást eszközöltek keresztény templomok és egyéb jelképek ellen, Szijjártó arra figyelmeztette európai hallgatóságát: legyenek éberek, mert ez nem csupán egy távoli jelenség. Hangsúlyozta: közös felelősségünk, hogy visszaszorítsuk ezeket a szélsőséges keresztényellenes mozgalmakat.

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.