A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz – közölte a magyar állami tőkefinanszírozó kedden.

A közleményben kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

Hozzátették: a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek.

Jó hír a feltörekvő magyar vállalkozásoknak – írja a Széchenyi Alapok Facebook-oldala, hozzáteszik: Budapesten nyit irodát a régió első amerikai hátterű tőkealap-kezelője. A bejegyzésből kiderült, a Széchenyi Alapok 10 millió euróval szállt be az amerikai hátterű befektetőcég, az 500 Emerging Europe legújabb tőkealapjába. Mint írják, az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások nemcsak az elengedhetetlen korai tőkebefektetésre kaphatnak egyedülálló lehetőséget, hanem közvetlen hozzáférést is többek között az Egyesült Államok hatalmas áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához.

A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars. A módszerrel számos céget tudtak a nulláról 100 millió dollár feletti értékeléshez segíteni – írták.

ReklámTas J Nadas, Esq

Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezen felül jelen van benne az EBRD is.

A megállapodás szerint a 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban,

továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években – olvasható a közleményben.

A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban van, több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

(Demokrata, Mandiner / MTI)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.