Nyilatkozott von der Leyen, miután hétfő esti budapesti látogatásán tárgyalt Orbán Viktorral. Az Európai Bizottság elnöke az orosz olajembargó kérdése miatt érkezett Magyarországra. Szerinte történt előrelépés a tárgyaláson, de valószínűleg még nincs egyezség.

A szankciókkal és az energiabiztonsággal kapcsolatos kérdések tisztázását segítette a ma esti megbeszélés Orbán Viktor miniszterelnökkel

– írta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren. Az elnök úgy fogalmazott: haladtak, de még további egyeztetések szükségesek. Utalt a regionális olajipari együttműködés fontosságára, amelyhez tárgyalásokra lesz szükség.

A Bizottság elnöke ehhez videokonferenciát szervez. Egy meg nem nevezett uniós forrás a Reutersnek hétfőn azt mondta, hogy az Európai Bizottság vélhetően fontolgatja, hogy forrásokat ajánl fel a tengerparttal nem rendelkező kelet-európai uniós államoknak az olaj-infrastruktúra korszerűsítésére annak érdekében, hogy meggyőzze őket az orosz olajembargó elfogadásáról – írja a Portfolio.

Közérdekű hirdetés

Forrás: Portfolio; Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.