A világ népviseleteiről készült fotókból nyílt óriáskiállítás hétfőn, az európai béke és egység napján Kolozsvár központjában. A Deák Ferenc (Eroilor) utcán látható, több mint ötven méter hosszú pannó 1700 fényképen mutat be népviseletbe öltözött embereket a világ minden tájáról.

A járókelők megtekinthetik nemcsak az itt élő, hanem például a francia, német, skandináv, mediterrán, sőt amerikai, afrikai, távol-keleti népek viseletét is az Európa-napon megnyitott tárlaton.

A GeoFolk kiállítás ötletgazdája Dávid Botond székelyudvarhelyi fényképész.

Közérdekű hirdetés

A már több mint húsz helyszínen kiállított kollázs célja, hogy a világ összes népviseletét egyetlen fotókiállítás keretében mutassa be, ezzel is hangsúlyozva a kulturális sokszínűséget. A vándorkiállítás, melynek bemutatóján különböző erdélyi népviseletbe öltözött fotóalanyok is jelen voltak, május 17-ig látható a kincses városban.

(Krónika)

GeoFolk: Dávid Botond székelyudvarhelyi fényképész kiállítása a nagyvilág népviseleteiről:

Fotó: Jakab Mónika Fotó: Jakab MónikaFotó: Jakab MónikaFotó: Jakab MónikaFotó: Jakab MónikaFotó: Jakab MónikaFotó: Jakab MónikaFotó: Jakab Mónika

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.