A chicagói Gála Bál az Egyesült Államok közép-régiójának egyik legkiemelkedőbb eseménye, amelyre az elmúlt hétvégén, 2020 január 25-én  került sor a Chicagói Magyar Klub szervezésében. A rendezvénynek a Concorde Banquets Hall és Konferencia Központ adott otthont.  A bál tiszteletbeli meghívott vendége Lauer Rice Andrea, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke, valamint a  Diaszpóra Tanács amerikai elnöke volt. A bál fővédnöke Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulja. 

Chicagó Gála Bál 1. rész

A chicagói Gála Bál az Egyesült Államok közép-régiójának egyik legkiemelkedőbb eseménye, amelyre az elmúlt hétvégén, 2020 január 25-én került sor a Chicagói Magyar Klub szervezésében. A rendezvénynek a Concorde Banquets Hall és Konferencia Központ adott otthont. A bál tiszteletbeli meghívott vendége Lauer Rice Andrea, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke, valamint a Diaszpóra Tanács amerikai elnöke volt. A bál fővédnöke Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulja.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, February 8, 2020

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Chicagó Gála Bál összefoglaló 2. része itt tekinthető meg.

 

 

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.