A Kőrösi Csoma Sándor programba résztvevő ösztöndíjasok nagy többsége misszióként éli meg a diaszpóra magyarságával való találkozást és annak megismerésével széleskörű, teljesebb képet kapnak azok mindennapjaikról.

Ivanics Anikó a chicagói Magyar Klub mentoráltja, másodszor van az Egyesült Államokban a program keretében. Portlandban találkozott először az amerikai magyar diaszpórával és annak mindennapjaival. Elmondása szerint az ott szerzett tapasztalatokkal gazdagodva a chicagói magyarság életébe hamar bekapcsolódott. Több magyar szervezettel is fölvette a kapcsolatot, cserkészvezető minőségében pedig az ottani cserkészcsapat munkájában is nagy lendülettel vesz részt.

Anikó Clevelandben is járt a tavaly novemberi Magyar Kongresszuson, akkor csupán pár szót váltottunk. Most azonban a chicagói Magyar Klub Gála Bálján alkalmunk volt egy rövid beszélgetés keretében elbeszélgetni az eddig eltöltött idejéről és munkájáról a KCSP program keretében.

Ugyanakkor kíváncsiak voltunk, hogy milyen élményekkel gazdagodott eddigi tartózkodási ideje alatt.

Ivanics Anikó KCSP ösztöndíjas

Bemutatjuk Anikó Ivanics-t chicagói #KCSP ösztöndíjast.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, February 11, 2018

Az interjú megnézhető a vasárnapi élő rádióadás után itt is.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.