2017. október 15-én ünnepelte 125 éves megalakulását a clevelandi Szent Erzsébet egyházközösség. Az ünnepi szentmisén több mint 500-an vettek részt.

Clevelandi magyarok

Szent Erzsébet egyházközösség megalapításának 125 éves évfordulója.St. Elizabeth of Hungary Catholic Church 125th Anniversary Celebration.________________________Please share!!!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, October 15, 2017

 

Az Árpádházi Szent Erzsébet egyházközsége volt az, amely Amerikában Böhm Károly atya vezetésével megépítette az első magyar római katolikus templomot. Jubileumi ünneplésüket ez a tény még jelentősebbé tette.

A hálaadó ünnepi szentmise 11 órakor kezdődött, főcelebránsa az egyházmegye új püspöke, Nelson Perez volt. A püspökkel együtt koncelebrált Roger Gries, a clevelandi egyházmegye nyugdíjas  segédpüspöke, Antal András atya, a Szent Erzsébet templom plébánosa, Mezei András atya, a Szent Imre templomtól és Kiss Barnabás atya Detroitból, a Szent Kereszt templomtól.

Az egyházközösség ünneplésén részt vett a magyar kormányt képviselve Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, a chicagói magyar főkonzul Dr. Bencsik Zita, Pálmai Zsuzsanna konzul asszony és kísérete.

A mise után ünnepi bankett következett a templom nagytermében. A banketten Frank Jackson, Cleveland polgármestere személyesen gratulált a közösségnek a mérföldköves évfordulóért és egy díszes oklevelet ajándékozott Antal atyának, aki közel 30 éve a Szent Erzsébet templom lelkipásztora. A banketten felszólalt Dr. Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Dr. Bencsik Zita, chicagói főkonzul asszony is, mindketten köszöntötték és gratuláltak  a Szent Erzsébet egyházközségnek a 125 éves fennállásuk alkalmából.

A magyar összetartás ezen ünneplése után, még egy jelentős ceremóniára került sor a Szent Erzsébet templom aulájában. Délután 3 órakor Dr. Szilágyi Péter, helyettes államtitkár úr jelenléte mellett, állampolgársági eskütétel keretében 5 új magyar állampolgárnak gratulálhattunk.

Köszöntjük legújabb honfitársainkat!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.