György Ádám clevelandi fellépése

Október 16-án, hétfő este fellépett a washingtoni székhelyű Hungary Initiatives Foundation ( HIF ) 2017-es kulturális nagykövete, György Ádám zongoraművész a világ egyik leggyönyörűbbnek tartott koncerttermében, a clevelandi Severance Hallban.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, October 20, 2017

 

Október 16-án, hétfő este fellépet a washingtoni székhelyű Hungary Initiatives Foundation ( HIF )  2017-es kulturális nagykövete, György Ádám zongoraművész a világ egyik leggyönyörűbbnek tartott koncerttermében, a clevelandi Severance Hallban.

Rendkívüli tehetségével és emlékezetes előadásain keresztül György Ádám remekül példázza a magyar képzőművészet legjobb tulajdonságait. A koncert programja tisztelgés volt általában a magyar klasszikus zene, így Liszt Ferenc műveinek legnépszerűbb darabjai előtt, de a közönség Chopin műveit és György Ádám saját, magyar népdal vonatkozású szerzeményét is élvezhette.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

György Ádámot korunk egyik legkiemelkedőbb Liszt-játékosaként tartják számon a nemzetközi zenekritikusok, nem hiába. Erről megbizonyosodhatott a közönség, akik ellátogattak a koncertre hétfő este.

György Ádám koncertjén egyszerre képes volt megszólítani a közönséget ismert dallamokra épülő improvizációival, valamint a klasszikus repertoár legösszetettebb műveivel is. Ez a kettős karakter teszi művészetét még különlegesebbé és koncertjeit eszményivé.

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.