A Szent Imre római katolikus templom alagsorában lévő terem is szilveszteri díszben várta 2016-os évet. Közel száz clevelandi magyar barátunkkal búcsúztattuk a 2015-öt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eléggé későn kezdtük meg a szervezkedést, de annál jobban sikerült. Nagyon hálás szívvel szeretném megköszönni Mezei András atyának, hogy fölajánlotta annak a lehetőségét, hogy abban a szép, nagy terembe clevelandi magyarok együtt ünnepelhessük ezt az egyedi napot. A vacsora előtti pár perces beszédében az atya megjegyezte: “Nagy öröm számomra látni és megismerni olyan magyarokat is akik nem ehhez az egyházközösséghez tartoznak. Külön öröm ennyi fiatalt látni, akikre az a nagy feladat és szerep hárul, hogy tovább vigyék és tovább adják sokszínű magyar kultúránk minden aspektusát úgy a saját gyermekeiknek mint a jövő generációnak. Összetartásra és szoros együttműködésre buzdítok minden itt élő magyar embert, annak fényében, hogy közösségbe való járás és tartozás, legyen az bármelyik és bármilyen, magyarságunk megmaradásának egyedüli záradéka”.

Köszönjük szépen Radva Éva néninek a finom vacsorát, amelyet igaz hogy elég későn rendeltünk meg tőle, de annál nagyobb lelkesedéssel és szakértelemmel készített el nekünk. Innen üzenem Éva néninek, hogy minden nagyon ízletes volt. Éjfél után a Zsuzsa által készített lencselevesé volt a főszerep, a hatalmas lábasba alig maradt valami. Ha a babona beteljesedik, akkor az idén sok gazdag magyar lesz itt Clevelandben.

Nem mehetek el szó nélkül amellett és itt is külön megszeretném köszönni társszervező barátainknak Molnár Máriának és Szente Bélának azt a sok munkát, amit közösen beletettünk ennek az egésznek a lebonyolításában. Kincső lányunknak és férjének Sándornak is köszönjük a segítséget.

Természetesen köszönjük szépen mindazoknak akik megtiszteltek jelenlétükkel, a visszajelzésekből akár már a helyszínen, akár a másnapi, harmadnapi üzenetekből, beszélgetésekből kiderült, hogy mindenki nagyon jól érezte magát.

Közérdekű hirdetés

Csibi Lóránd

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.