Az Egyesült Államok egyik legnagyobb városának polgármestere egy pénteki véleménycikkben jelentette be, hogy kilép a Demokrata Pártból és átáll a republikánusokhoz.

A Wall Street Journalban megjelent, „Amerika városainak republikánusokra van szüksége, és én azzá válok” címet viselő véleménycikkében Eric Johnson, Dallas polgármestere kifejtette, hogy azért lép ki a Demokrata Pártból, mert

 „a nagyvárosok jövője attól függ, hogy a nemzet polgármesterei hajlandók-e a törvény és a rend védelmére és a költségvetési konzervativizmus gyakorlására” 

ReklámTas J Nadas, Esq

– idézte a Fox News.

„Városainknak nagy szükségük van arra a valódi elkötelezettségre ezen elvek mellett, amely régóta meghatározó jellemzője a republikánusoknak” – írta Johnson.

A polgármester írásában arra is kitért, hogy

 „a demokrata párton belüli rasszizmus a 800 kilós gorilla a szobában”.

A rendőrség hangos támogatója

Eric Johnson dallasi polgármestert 2019-ben választották meg – emlékeztetett a lap. Hozzátették, a városvezető a rendőrség „hangos” támogatója volt, miközben más városok, köztük a taxasi Austin, a George Floyd-féle zavargások nyomán a rendőrségi osztályok finanszírozásának megszüntetésére törekedett.

Februárban Johnson a közösségi médiában közzétette a Fox News Digital egyik cikkét, amelyben felvázolta, hogy az austini rendőrök tömegesen vonulnak nyugdíjba az alacsony morál miatt, ami a pénzhiány miatt következett be, és arra biztatta ezeket a rendőröket, hogy költözzenek Dallasba és dolgozzanak ott – írta a Fox News.

(Mandiner)

Borítókép: Eric Johnson Facebook-oldala

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.