Egyértelműen elhatárolódott Ukrajna NATO-hoz való csatlakozásától a republikánus párti elnökjelöltségre pályázó Ron DeSantis. A floridai kormányzó szerint ugyanis Ukrajna tagsága nem szolgálja az Egyesült Államok biztonsági érdekeit – hívta fel a figyelmet a South China Morning Post hongkongi lap.

Ez csak további kötelezettségeket jelentene számunkra, tehát ha további kötelezettségekkel számolunk, akkor milyen előnyöket kapunk cserébe?

– tette fel a kérdést az amerikai politikus a The Glam Beck Program című podcastadásban.

Hozzátette: nem gondolja, hogy az Egyesült Államoknak „biankó csekket” kellene adnia Ukrajnának, hacsak nem tesz érdemi lépéseket az Oroszországgal folytatott háború lezárására. DeSantis arról is beszélt, Washingtonnak nem szabad végtelen összegekkel támogatnia Ukrajnát, álláspontja szerint a kijevi hatóságok finanszírozása indokolt lehet, ha az a konfliktus végéhez vezet. A floridai kormányzó az elmúlt hónapokban többször rámutatott: Joe Biden amerikai elnök túl sokat költött Volodimir Zelenszkij ukrán államfő háborús erőfeszítéseire, emiatt az Egyesült Államok belpolitikai kérdései háttérbe szorultak.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

(Magyar Nemzet / MTI)

Borítókép: Az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Ron DeSantis floridai kormányzó (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.