Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter Demeter Szilárdot bízta meg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói feladatainak ellátásával.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára benyújtott valamennyi, a pályázati feltételeknek megfelelő pályázatot a vonatkozó jogszabályi előírások alapján felkért szakmai bizottság véleményezte és javaslatot terjesztett Csák János miniszter elé.

Demeter Szilárd március 6-án kezdi meg főigazgatói munkáját a Magyar Nemzeti Múzeum élén.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Kultúra / Kulturális és Innovációs Minisztérium)

Csák János: Demeter Szilárd forradalmat ajánlott

A miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője veszi át L. Simon László helyét.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Demeter Szilárd foglalja el az L. Simon László novemberi menesztése miatt megüresedett főigazgatói posztot a Nemzeti Múzeum élén.

A hírt kedd este az intézményt felügyelő Csák János kulturális és innovációs miniszter is megerősítette az M5 Ez itt a kérdés című műsorában.

A miniszter kiemelte, hogy a pályázatra jelentkező 10 személy azt bizonyította, hogy ez egy fontos pozíció.

Azonban volt egy pályázat, amelyik egy forradalmat ajánlott: mégpedig azzal a forradalmi gondolattal, hogy ahhoz, hogy a magyar örökséget, a magyar identitást megjelenítő emlékeket egybe tudjuk megjeleníteni, ahhoz egy ütőképes intézmény kell” – fogalmazott a műsorban Csák János, aki szerint úgy kell a magyar kulturális értékeket megfogalmazni, hogy olyan vonzó és fogyasztóbarát legyen, amiről mindenki értesül és tud.

Demeter Szilárd forradalmától valójában azt várják, hogy segítsen feldolgozni a trianoni traumát.

Erre pedig szerinte azért van szükség, hogy rájöjjünk, hogy sorsközösségben élünk, és hogy ezek a traumák mind kintről jönnek.

A hírről beszámoló Index az utóddal kapcsolatban megkereste L. Simon Lászlót is, aki úgy fogalmazott: reméli, Demeter folytatni fogja az általa elkezdett reformokat.

Ebben szívesen segítek is neki” – tette hozzá.

Az új főigazgató március 6-án kezdi meg munkáját a Magyar Nemzeti Múzeum élén.

(Mandiner)

Borítókép: Demeter Szilárd.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.