otpAz OTP Bank a héten már másodszorra vesztett el másodfokon, jogerősen egy devizahiteles pert, ezúttal a Fővárosi Törvényszék ítélt az adós javára. Az MTI-nek a hitelintézetnél elmondták, hogy az OTP felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához.
Az Indexnek a felperes ügyvédje, Kiss-Gáll Éva elmondta, a szerződést 2007 októberében kötötték. A kereset – több másik devizahiteles keresettel ellentétben – nem a tisztességtelen kikötések érvénytelenítését kérte, hanem egy megállapítási kereset volt, amely az egész szerződés semmisségének megállapítására irányult.
A másodfokú bíróság mind az árfolyamrés, mind az egyoldalú utólagos szerződésmódosítás miatt az ügyfélnek adott igazat. Így a banknak és az ügyfélnek el kell számolnia egymással, méghozzá forintban – feltéve, hogy az OTP nem ad be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához. Kiss-Gáll szerint – a Kúria polgári kollégiumának egyértelmű állásfoglalását követve – az elszámolás során figyelembe kell majd venni az ügyfél eddigi befizetéseit is, aki emlékeztet arra, hogy a héten korábban a Szegedi Ítélőtábla ítélt a bankkal szemben.
Az OTP Bank az MTI megkeresésére közölte: első fokon az OTP Bank nyerte a pert, a másodfokú eljárásban az ügyfélnek adott igazat a Fővárosi Törvényszék. A hitelintézet nem ért egyet a döntéssel, ezért felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához. Az ítéletet akkor tudják részletesen értékelni, miután írásban megkapták – tették hozzá.

MTI 2013. november 14., csütörtök 16:25

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.