A német lap szerint a globális minimumadó Macron egyik legfontosabb nemzetközi projektje, amelyet most Magyarország meghiúsít.

Magyarország a „lengyel módszerrel” hiúsította meg Macron „remekművét”írja a Die Welt.

A német lap szerint hónapokig tartó tárgyalások után úgy tűnt, hogy megállapodás születhet a globális minimumadó bevezetéséről az EU-ban, amely „Macron egyik legfontosabb nemzetközi projektje”. A szerda esti nagyköveti találkozón a magyar nagykövet azonban komoly aggályait fejezte ki a megállapodással kapcsolatban. Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón meg is erősítette: nem támogatja a magyar kormány a globális minimumadót.

Közérdekű hirdetés

Magyarország álláspontja fájdalmas vereség Macron számára”

– írja a Die Welt. A német lap szerint Macron az EU Tanácsának francia elnöksége alatt szerette volna ezen tervét átültetni az uniós jogba, ám a franciák soros elnöksége június 30-án lejár, a helyüket pedig a csehek veszik át. Jelen állás szerint a francia soros elnökség végéig már nem fog megállapodás születni a globális minimumadóról.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.