A bíróság döntése az alkotmány, a jogállam, s mindenekelőtt az élet győzelme – jelentette ki Illinois-ban hívei előtt Donald Trump. Az előző amerikai elnök az amerikai legfelsőbb bíróság pénteki döntésére reagált, amellyel érvénytelenítette az ötven évvel ezelőtt Roe kontra Wade döntést, lehetővé téve a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt.

A nagygyűlésen Trump köszönetet mondott az abortuszellenes és konzervatív aktivistáknak, mondván: „Végre jutalmat nyert a határtalan szeretetetek és kitartásotok”.

A Fox News konzervatív hírcsatorna megszólaltatott három nőt, akik tervezett abortuszt túlélve látták meg a napvilágot, s hálásak azért, hogy megszülethettek.

Közérdekű hirdetés

– Miután a magzatban megmérgeztek és leforráztak öt napon át, a véletlennek köszönhetően élve születtem meg –nyilatkozta Melissa Ohden, aki sóoldatos infúzióval végrehajtott kései abortuszkísérletet élt túl 1977-ben. A nő jelenleg egy abortusztúlélőkkel foglalkozó szervezetet vezet.

Egy másik nő, Micaella Clay arról számolt be, hogy úgynevezett vákuumaspirációval végeztek rajta abortuszt, de már a második vagy harmadik trimeszterben, a szülés komoly traumát okozott neki, egész életében egészségügyi problémákkal küszködött, de hálás, hogy életben lehet.

(Magyar Nemzet / Fox News)

YouTube player

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.