Chicagói Gála Bál

Részlet a chicagói Gála Bál ünnepi megnyitójából. Védnökök beszédei!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, February 11, 2018

 

A Chicagói Magyar Klub a 2018-as év Gála Báljának fővédnöke a Magyarország Chicagói Főkonzulátus volt, az egyik tiszteletbeli meghívott pedig a lengyel légitársaság (LOT), amely most indítja közvetlen járatát Budapest és Chicago között. A chicagói főkonzul Dr. Bencsik Zita meghívására az ünnepségen a lengyel képviseletvezető is jelen volt, ezért a magyar misszióvezető köszöntőjében kitért a híres magyar-lengyel történelmi barátságra, és a visegrádi négyek (Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarország) együttműködésének fontosságára is. “A visegrádi négyek együttműködése ma már képes az európai politikai fórumokon alternatívát mutatni, meghatározó, józan hang az Európai Unióban, és együttesen erős és megbízható partnere szövetségeseinek és az Egyesült Államoknak” – hangsúlyozta Dr. Bencsik Zita telefonon a MTI washingtoni tudósítójának, Járai Judithnak.

A Bocskai Rádiónak nyilatkozva a főkonzul többek közt még kiemelte a Chicago Fire labdarúgó csapat csatárának, Nemanja Nikolicsnak a jelenlétét is, aki szintén tiszteletbeli meghívottként vett részt a bálba. A magyar labdarúgó válogatott tehetséges csatára, az MLS tavalyi év gólkirálya, Magyarország 2017-es év legjobb labdarúgója a chicagói Magyar Klub örökös tiszteletbeli tagságának kitüntetését vehette át Demeter Andrástól, a klub elnökétől.

A beszélgetésünkben a főkonzul fölhívta a figyelmet a Mátyás Király emlékévvel kapcsolatosan elindított, a konzulátus által meghirdetett pályázat feltételeire. Ezzel egyidőben egy másik pályázatot is megemlített. Ez az 1848-49 es forradalom és szabadságharcunkkal kapcsolatos, amelyekre szeretettel várják a jelentkezőket.

Dr. Bencsik Zita a Gála Bál fővédnöke

A Chicagói Magyar Klub 2018-as év Gála Báljának fővédnöke a Magyarország Chicagói Főkonzulátusa volt. Egy interjú keretében kérdeztük Dr. Zita Bencsik főkonzul asszonyt a Gála Bálról és a főkonzulátus munkájáról valamint terveiről.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, February 11, 2018

Az interjú megnézhető a vasárnapi élő rádióadás után itt is.

 

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.