Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Batthyány Alapítvány kezdeményezésére a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), a Magyar Női Unió Egyesület, a Magyar Történelmi Társulat, a Görgey Kör Egyesület, a Magyarok Európában Egyesület és a pákozdi Katonai Emlékpark. A megállapodás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából március 15. és 2024. október 6. közötti időszakban rendezvénysorozat és közös megemlékezések megvalósításáról szól.

A Fiumei úti sírkertben pénteken tartott eseményen Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója kiemelte, hogy a sikeres tavaszi hadjárat két helyszínén, a tápióbicskei és az isaszegi csatatéren is a történelmi emlékhelyeket jelölő sztéléket avatnak fel áprilisban. A jövőben szintén emlékoszlopot fognak elhelyezni a jelenleg felújítás alatt álló, egykori Landerer-nyomda épületénél is.

https://demokrata.hu/wp-content/uploads/2023/03/175DYT20230310010.jpg
Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetője, Hermann Róbert, a Magyar Történelmi Társulat és a Görgey Kör elnöke, Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány és a Magyar Női Unió elnöke, Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója és Albertné Görgey Zsuzsanna, a Magyarok Európában Egyesület elnöke (b-j) az együttműködési megállapodás aláírásán a Fiumei úti sírkertben 2023. március 10-én

A tervek között szerepel a megközelítőleg 6 ezer államilag védett sírt mintegy 700 különböző magyarországi temetkezési helyen magába foglaló nemzeti sírkert 1848-49-es forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó sírhelyeinek felmérése, összeírása és a nagyközönséggel való megismertetése – húzta alá Móczár Gábor.

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq
(Demokrata / MTI)

Borítókép: Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetõje, Hermann Róbert, a Magyar Történelmi Társulat és a Görgey Kör elnöke, Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány és a Magyar Nõi Unió elnöke, Móczár Gábor, a NÖRI fõigazgatója és Albertné Görgey Zsuzsanna, a Magyarok Európában Egyesület elnöke (b-j) az együttmûködési megállapodás aláírásán a Fiumei úti sírkertben 2023. március 10-én. Együttmûködési megállapodást írt alá a Magyar Batthyány Alapítvány kezdeményezésére a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI), a Magyar Nõi Unió Egyesület, a Magyar Történelmi Társulat, a Görgey Kör Egyesület, a Magyarok Európában Egyesület és a pákozdi Katonai Emlékpark. A megállapodás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából március 15. és 2024. október 6. közötti idõszakban rendezvénysorozat és közös megemlékezések megvalósításáról szól.
MTI/Illyés Tibor

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.