Nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, az Isten véled, édes Piroskám, és még számos felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila.

Dobos Attila a hatvanas években az egyik legsikeresebb énekes és slágerszerző volt Magyarországon, olyan felejthetetlen dalokat írt, mint az Isten véled édes Piroskám, a Se veled, se nélküled, a Boldogság­tól ordítani tudnék, a Nyári zápor, az Annál az első ügyetlen csóknál, a Mama vagy a Kövek a vízparton.

Fogorvosként is dolgozott, amíg el nem tiltották tőle, mondván döntse el, hogy orvosként vagy a szórakoztatóiparban akar dolgozni. Feleségével, a táncdalénekes Mary Zsuzsival külföldre disszidált, így karrierje megszakadt. Közös lányuk Németországban született meg, ám Mary Zsuzsival különváltak útjaik. Dobos Attila később hazaköltözött, és visszatért a dalszerzéshez, 1985-ben jelent meg második nagylemeze.

Közérdekű hirdetés

2021 áprilisában, éppen születésnapján tervezte elvenni akkori kedvesét, ám élete ötödik nősülését el kellett halasztani, mert a Blikk információi szerint a művész rosszul lett az ünnepségen.

(061)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.