Dr. Müller Péter
Dr. Müller Péter

Dr. Müller Péter a  Pécsi Tudományegyetem Magyar Nyelv és Irodalomtudomány Tanszékének tanára, aki ebben a tanévben a Cleveland State University-n Fulbright ösztöndíjas tanár.

Vele és családjával került sor egy élő interjúra a múlt heti adásunkban, ahova felesége, Berta Zita kísérte el az oktatót fiúkkal, Bálinttal. A beszélgetés során az ide vezető útról, az itteni élményekről és a magyar közösségi életbe való aktív bekapcsolódásukról volt szó.

Az interjú során kiderült, hogy hogyan került kapcsolatba és milyen régről a professzor a Fulbright ösztöndíjjal, de megtudhattuk azt is, hogy miért éppen Clevelandbe került oktatónak a program kapcsán. Érintőlegesen szó esett a hazai oktatási rendszer jelenlegi állapotáról, törekvéseiről egyaránt. Ugyanakkor néhány hasznos információt is megosztott a hallgatókkal, amely segíthet azoknak, akik magyar nyelvet szeretnének tanulni.

A beszélgetésbe a professzor felesége, Berta Zita is szót kapott. Ő oktatóként az itteni magyar iskolában való 7. osztályosokkal folytatott tevékenységéről osztott meg élményeket.

ReklámTas J Nadas, Esq

Fiúk, Bálint máris jár az egyik helyi iskolába. Ő a két ország tanítási rendszerének különbségeit festette le nekünk és a fiatal, magyar közösségbe való becsatlakozásáról is megosztott néhány élményt.

A teljes interjút az alábbi linkre kattintva hallgathatják meg:

muller-1

muller-2

 

Forrás: Pethő Krisztina / korosiprogram.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.