Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulátusának frissen kinevezett főkonzuljával beszélgettünk élőben az április 9-ei élő adásunkban, aki csupán pár napja érkezett az Egyesült Államokba. Mint azt már hírül adtuk néhány adásunkkal ezelőtt, kicserélődnek a magyar diplomaták különböző amerikai városokba a nyár folyamán, van aki már most távozott, van aki néhány hónap múlva.

Dr. Bencsik Zita interjú közben. Fotó: Dávid Csaba – 2014

A főkonzul elmondása szerint még egyelőre ismerkedik a helyzettel, a külképviseleti személyzet is részben kicserélődik, de nagy figyelemmel tartja szem előtt a legfontosabb problémák megoldását. A külföldön élő magyarok külképviseleten intézhető ügyes-bajos dolgainak megoldása nem idegen a főkonzulnak, mivel az Egyesült Államokban már végzett diplomáciai tevékenységet, három éve Magyarország New York-i főkonzulátusának volt a vezető konzulja. Onnan költözött vissza Magyarországra, ahol szintén felelős munkakörben tevékenykedett mindaddig, amíg a világ legszebb és legnagyobb örömét megtapasztalta. Kisfia született aki természetesen itt van vele úgyszintén a kedves férje is.

Amint a legsürgősebb problémák a főkonzulátuson megoldásra kerülnek, terveik szerint folytatódnak a kihelyezett konzuli napok a főkonzulátus szervezésében. Ezekre a napokra mindig nagy az igény, változatos a sok kérdés, kérés és még mindig akad állampolgársági kérelem is.

A beígért május 6-7 közötti kihelyezett konzuli napokon való személyes találkozás reményében búcsúztunk el dr. Bencsik Zita chicagói főkonzultól,  a teljes beszélgetést az alábbi linken meghallgathatják.

Az interjút teljes egészében a itt hallgathatják meg:

  

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.