Első alkalommal rendeztek gulyásfőző versenyt a hirami Magyar Klub területén. Tizenkét lelkes versenyző, a gyönyörű időjárás és a helyszín tökéletes összhangja volt a garancia egy újabb  sikeres rendezvénynek.

Kora reggel már elkezdődött a főzés a klub területén, igaz a tizenkét csapatból csupán négyen vállalták annak az ódiumát, hogy nyílt lángon készítik el a finomabbnál finomabb gulyást. A többiek otthonról érkeztek a kész gulyásukkal, amelyhez kivétel nélkül nagyon szép, magyaros felszolgálást is hozzácsatoltak. Az asztalokon különféle magyar népművészeti tárgyak járultak hozzá a látvány fokozásához, Mezősi Lajos hatalmas, frissen sült házikenyere is egyike volt ezeknek.

Délben már készen állt minden és mindenki, a vendégek is elkezdtek szállingózni. Természetesen azonnal körbejárták az asztalokat, bele-bele kukkantottak az edényekbe és egyik-másikat meg is kóstolták. Szavazni is kellett miután ettek mindegyikből, feltéve ha sikerült ez nekik, ugyanis szerintem képtelenség volt tizenkét olyan kis kóstoló edénykével megenni gulyást. De lehet volt olyan és ha volt az bizonyára nagyon jól járt, mert a zsűrinek is nehéz dolga volt kiválasztani a győztest annyi finom gulyás közül. De mégis sikerült nekik, volt első, második és harmadik helyezés a zsűri szerint, majd volt egy ugyancsak első, második, harmadik helyezés a vendégek népszerűség szerinti szavazása alapján.

Bizonyára a rendezők jobban örültek volna ha több vendég érkezik erre az első alkalommal megrendezett versenyre, főleg, hogy az időjárás is kegyes volt hozzájuk. Nagy szeretettel megköszönték minden versenyzőnek a fáradozásukat és az önzetlen segítséget egy nagyszerű kezdeményezés lebonyolítása érdekében.

Tas J Nadas, Esq

Azzal a reménnyel búcsúztak el a klub vezetői a vendégektől, hogy ha igény mutatkozik akkor jövőre is nagyon szeretnék újra megrendezni a gulyásfőző versenyt.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.