A globális szinten vezető brand-minősítő szerdán tette közzé a bankok top 500-as idei listáját. Amint a BT közleményéből kiderül, a román pénzintézet évről évre kiemelkedő eredményeket mutatott fel a brand értékét és erejét tekintve, a 2024-es listán az eddigi legjobb helyezéseket érték el.

A Brand Finance Banking 500 2024 nevű rangsor szerint a BT immár dobogós a bankmárkák globális erősségi „versenyében”: az úgynevezett branderősségindexe (angolul Brand Strenght Index – BSI) 92,3, miközben 100 a maximum.

A Transilvania Bank egy évvel korábban a szintén rendkívül megtisztelő 7. helyen állt e tekintetben, de idén még ezen is sikerült javítani. Az első hallásra igencsak hihetetlennek tűnő eredményről, a hétköznapi emberek számára nehezen érthető számításokról annyit érdemes tudni, hogy – amint a minősítő honlapján is olvasható – egy-egy brand erősségét a nem anyagi, eszmei értékének, teljesítményének felmérése nyomán határozzák meg, a versenytársak hasonló mutatóihoz viszonyítva.

ReklámTas J Nadas, Esq

A számítások során bizonyos eszközökkel a pénzügyi teljesítményen, piaci részesedésen kívül olyan adottságokat is számszerűsítenek egy 0-100-as skálán, mint például a marketingjelenlét, ismertség, hírnév, megfontoltság, felvásárlási és megtartási magatartás, érzelmi kötődés vagy fenntarthatóság. Tehát ebben a „különversenyben” nem feltétlenül a legnagyobb bankok a legjobbak.

Visszatérve a BT közleményére, ebben kiemelik:

a Transilvania Bank értéke 34 százalékkal nőtt 2023-hoz képest, és immár 686,5 millió dollárt tesz ki.

Ezzel 44 helyet előrelépett a fő top 500-as listán, és immár a 252. helyet foglalja el.

A tavalyi 297. helyet 513 millió dolláros értékkel kapta az ezen számok alapján összeállított rangsorban. Egyébként az 500-as listára két másik román pénzintézet is felkerült: a BRD hat helyet visszacsúszva a 463., míg a BCR húsz helyet előrelépve a 466. helyen áll.

„Nagyon jó hír mindez a BT és Románia számára is. A Transilvania Bank által

a globális bankbrandek között elfoglalt hely még egyszer hangsúlyozza az erős helyi márkák építésének fontosságát, mely által sikeresen felvehetik a versenyt a kiváló nemzetközi megítélésű vállalatokkal is.

Így bebizonyítjuk, hogy lehet jól dolgozni itt, Romániában” – idézte a közlemény Ӧmer Tetik vezérigazgatót.

Amint arról nemrég beszámoltunk, igazi sikertörténet a Transilvania Banké, amely az elmúlt három évtizedben a csaknem félszáz, nagyrészt kolozsvári üzletember által „összedobott” néhány millió dolláros indulótőkét olyan jól forgatta-fialtatta, hogy az aktívák által képviselt vagyon immár csaknem 30 milliárd euróra rúg.

Az eredetileg csak Erdélynek szánt regionális pénzintézet évek óta nemcsak Románia, hanem Délkelet-Európa legnagyobb bankja is.

(Krónika)

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Facebook/Banca Transilvania

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.