Hozzávalók két személyre:

2 tojás
1 közepes fej káposzta
2-3 édes alma
liszt
olaj
víz

A házi tészta elkészítése:

Annyi tojásból készítjük, ahány személyre főzünk. Tojásonként kb. fél dl vízzel számoljunk (1,7 oz). Villával felverjük a tojásokat, hozzáadva a vizet és egy kevés sót. Majd annyi lisztet gyúrunk hozzá, amennyit felvesz. Minél keményebb a tészta, annál jobb. 10-15 percet pihentetjük, majd elnyújtjuk jó vékonyra. Ha van időnk, várunk, amíg megszárad. Így könnyebb felvágni háromszög, rombusz vagy négyzet alakúra. Közben egy lábasban vizet teszünk fel, s amikor forr, beledobjuk a tésztát. A főzési idő 3-5 perc. Amikor kész, leszűrjük, s ha még nincs kész a feltét, fedő alatt tartjuk, hogy ne száradjon ki.

Az almás káposztás feltét:

A káposztát legyaluljuk, vagy vékonyan felszeljük, egy kevés sót adunk hozzá, majd egy nagyon kicsi olajon, víz hozzáadása nélkül, fedő alatt pároljuk. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a vékonyabb szeletekre vágott, vagy szintén legyalult almát, s együtt pároljuk még kb. 15 percig. (Ha ropogósabban szeretjük a káposztát, vagy zsenge, akkor nem kell olyan sokáig párolni.) Amikor kész, hozzáadjuk a tésztát, és összemelegítjük.

A feltét nemcsak tésztára jó, elkészíthetjük köretnek húsok, sültek mellé is.

Jó étvágyat kívánunk!

A Bocskai Rádió Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa 2018/19-ben. Rádiós és újságírói tapasztalataival 9 hónapig segítette munkánkat. Színvonalas eseménybeszámolóival, interjúival, esszéivel gazdagította írott és rádiós anyagainkat. Részt vett a Cserkész Rádió és TV szerkesztésében, a Duna TV számára készített riportok készítésében, valamint Diaszpóra hírek és Clevelandi emlékek témában saját rovatokat indított. Ötletéből született meg az 56-os karácsonyi emlékek háromrészes filmes riport. Színházi és dramaturgi tapasztalataival hozzájárult a nemzeti ünnepek méltó clevelandi megünnepléséhez az október 23-i és március 15-i műsorok összeállításával. A Bocskai Filmklub első évadának szakmai szervezője volt.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.