A Chicagói Főkonzulátus levélben küldte meg az Európai Parlamenti választás szavazási útmutatóját. Ezt ismertetjük most önökkel.

Tisztelt Magyarok!

Mint arról bizonyára már Önök is értesültek, Magyarországon 2019. május 26-án tartják az Európai Parlamenti választásokat, amely az amerikai kontinensen 2019. május 25-én, szombaton kerül megrendezésre. A választásokon a magyar állampolgárok 18 éves kortól az alábbi módokon szavazhatnak.

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon külföldi cím szerepel a lakóhelynél, levélben jogosultak szavazni. A szavazáshoz regisztráció volt szükséges, amelyet követően a regisztrációnál megadott lakcímre postázásra kerül a levélszavazati csomag.

A levélszavazatokat kitöltést követően vissza kell küldeni. Ennek módja lehet, hogy a válaszborítékban visszaküldik Magyarországra, viszont a jogszabályi határidőket figyelembe véve a visszaküldésre nagyon kevés idő marad, ezért lehetőség van arra is, hogy a levélszavazatokat Magyarország Chicagói Főkonzulátusára juttassák el.

2019. május 13-tól minden munkanap 9-16 óra között személyesen leadható a szavazat, illetve a választás napján 2019. május 25-én 6-19 óra között.

A személyes leadás mellett postai beküldésre is van lehetőség, a levélnek legkésőbb 2019. május 25-én 19 óráig meg kell érkeznie (303 East Wacker Drive unit 2050, Chicago 60601).

Azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon a lakóhelynél feltüntetésre kerül egy magyarországi lakcím, amennyiben nem tartózkodnak Magyarországon a szavazás napján, külképviseleten (pl.: Magyarország Főkonzulátusa, Chicago) is leadhatják szavazatukat személyesen. Az amerikai kontinensen ez 2019. május 25-én, szombati napon reggel 6 és este 7 óra között lesz lehetséges, amennyiben kérik a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket. Ezt online az alábbi linken tudják megtenni 2019. május 17-ig a külképviseleti névjegyzékbe vételhez kapcsolódó kérelem menüpontnál:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/EUParlamentiValasztasok.xhtml

Amennyiben további kérdésük lenne Főkonzulátusunk nagy örömmel áll rendelkezésükre.

Chicago, 2019. május 10.

Magyarország Főkonzulátusa, Chicago

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.