A Chicagói Főkonzulátus levélben küldte meg az Európai Parlamenti választás szavazási útmutatóját. Ezt ismertetjük most önökkel.

Tisztelt Magyarok!

Mint arról bizonyára már Önök is értesültek, Magyarországon 2019. május 26-án tartják az Európai Parlamenti választásokat, amely az amerikai kontinensen 2019. május 25-én, szombaton kerül megrendezésre. A választásokon a magyar állampolgárok 18 éves kortól az alábbi módokon szavazhatnak.

Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon külföldi cím szerepel a lakóhelynél, levélben jogosultak szavazni. A szavazáshoz regisztráció volt szükséges, amelyet követően a regisztrációnál megadott lakcímre postázásra kerül a levélszavazati csomag.

A levélszavazatokat kitöltést követően vissza kell küldeni. Ennek módja lehet, hogy a válaszborítékban visszaküldik Magyarországra, viszont a jogszabályi határidőket figyelembe véve a visszaküldésre nagyon kevés idő marad, ezért lehetőség van arra is, hogy a levélszavazatokat Magyarország Chicagói Főkonzulátusára juttassák el.

2019. május 13-tól minden munkanap 9-16 óra között személyesen leadható a szavazat, illetve a választás napján 2019. május 25-én 6-19 óra között.

A személyes leadás mellett postai beküldésre is van lehetőség, a levélnek legkésőbb 2019. május 25-én 19 óráig meg kell érkeznie (303 East Wacker Drive unit 2050, Chicago 60601).

Azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek Magyarországon bejelentett lakcímmel, vagyis a lakcímet igazoló hatósági igazolványukon a lakóhelynél feltüntetésre kerül egy magyarországi lakcím, amennyiben nem tartózkodnak Magyarországon a szavazás napján, külképviseleten (pl.: Magyarország Főkonzulátusa, Chicago) is leadhatják szavazatukat személyesen. Az amerikai kontinensen ez 2019. május 25-én, szombati napon reggel 6 és este 7 óra között lesz lehetséges, amennyiben kérik a külképviseleti névjegyzékbe való felvételüket. Ezt online az alábbi linken tudják megtenni 2019. május 17-ig a külképviseleti névjegyzékbe vételhez kapcsolódó kérelem menüpontnál:

https://kerelem.valasztas.hu/vareg/EUParlamentiValasztasok.xhtml

Amennyiben további kérdésük lenne Főkonzulátusunk nagy örömmel áll rendelkezésükre.

Chicago, 2019. május 10.

Magyarország Főkonzulátusa, Chicago

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.