Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel az új típusú koronavírus-betegség által különösen túlterhelt olasz klinikáknak – közölte a Vatikán csütörtökön. A tájékoztatás szerint a felajánlás lebonyolítását az Alamizsnahivatal végzi.

A Kathpress katolikus hírügynökség úgy tudja, az orvosi berendezéseket az utóbbi napokban vásárolták. Hozzátette: a Vatikán haladéktalanul kiválasztja a rászoruló kórházakat, hogy az életmentő eszközöket gyorsan leszállíthassák.

Mindenekelőtt Észak-Olaszországban követelt sok halálos áldozatot a Covid-19 járvány, főleg mivel az intenzívosztályokon hiány volt a betegek kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépekből.

Az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint hatszázhatvankettővel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8165-re nőtt a Covid-19 betegség áldozatainak a száma. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a szerdai 3491-hez képest  csütörtökre mintegy 1000-rel növekedett.

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.