A franciák megdöbbentek az iszlamista terror újabb, brutális megnyilvánulásán. Mint ismert, egy tanárnőt végzett ki könyörtelenül egy vallási fundamentalista, aki végül a nő fejét is levágta. Mindezt azért, mert a kritikai gondolkodásra nevelő pedagógus óráján bemutatta diákjainak azt a Charlie Hebdo-karikatúrát, amelynek közzététele után szintén szélsőségesek támadták meg a lap szerkesztőségét és gyakorlatilag lemészárolták a bent dolgozókat. A legjelentősebb jobboldali ellenzéki párt, a Nemzeti Tömörülés elnökeként Marine Le Pen úgy fogalmazott: háborúban áll az ország – a támadás utáni reakciókat a Magyar Nemzet gyűjtötte össze.

Lefejeztek egy tanárt, amiért megmutatta a Charlie Hebdo-karikatúrákat. A barbárság elviselhetetlen szintjét értük el. Az iszlamizmus háborút hozott nekünk: erővel kell száműznünk az országunkból

közölte Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés elnök asszonya.

Az iszlamizmus nem szeparatizmus: a pusztítás eszköze, háború az elveink, a szabadságaink ellen, és mindaz ellen, amely Franciaországot azzá teszi, ami. Mikor fogunk végre harcba szállni?

tette fel a kérdést François-Xavier Bellamy, a jobboldali Köztársaságiak európai parlamenti delegációvezetője. Bejegyzésével a politikus Emmanuel Macron francia államfő két héttel ezelőtti beszédére utalt, amelyben az iszlám szélsőségességet iszlám szeparatizmusnak nevezte.

Azokkal szemben, akik tönkre akarnak tenni bennünket, tönkre akarják tenni tanáraink véleménynyilvánításhoz való jogát, könyörteleneknek kell lennünk, s nem fordíthatjuk el a fejünket!

hangoztatta Valérie Pécresse, a Párizst is magába foglaló Île-de-France régió jobboldali elnökasszonya.

Az iszlamista barbarizmus köztársaságunk egyik jelképét támadta meg: az iskolát. Ezek a terroristák el akarnak bennünket hallgattatni, térdre akarnak kényszeríteni bennünket. Tudják meg, nem fogunk meghajolni! Sosem tilthatják meg nekünk az olvasást, az írást, a rajzolást, a gondolkodást, a tanítást

közölte Xavier Bertrand, az észak-franciaországi Hauts-de-France régió elnöke.

Az intolerancia újabb küszöböt lépett át, és úgy tűnik, mindent bevet, hogy terrort zúdítson az országunkra. Csakis a politikai erő elszántsága és mindnyájunk szolidaritása fogja legyőzni ezt a fasiszta ideológiát

közölte a 2015-ös terrortámadás áldozatául esett Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége.

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.