Szijjártó Péter közölte: Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. Szijjártó Péter arra reagált, hogy Joe Biden amerikai demokrata elnökjelölt Lengyelországot és Magyarországot a totalitárius rendszerekkel említette együtt, és Fehéroroszországhoz hasonlította őket.

A politikus azt mondta, hogy a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, ami szerinte a Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon történtekből látható. Hozzátette, hogy megnőtt a totalitárius rezsimek száma a világon.

Közérdekű hirdetés

„Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most” – reagált a külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter szerint Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök hasonló álláspontot képvisel az illegális migráció, a határvédelem, a biztonság, a családok támogatása és a keresztény közösségek megvédése ügyében. A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy „a demokrata kihívó nyilván emiatt vonta bele Magyarországot az elnökválasztási kampányba”. Szijjártó Péter hangsúlyozta:

ami a kijelentés konkrét tartalmát illeti, annak „a valósághoz semmi köze nincsen”.

Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolata soha nem volt olyan jó, mint most. Donald J. Trump elnök és Orbán Viktor…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. október 16., péntek

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.