Hagyományos Vadas Ebéd a Szent Imre templomnál

Vasárnap március 11-én a Szent Imre templomban került megszervezésre a hagyományos vadas ebéd. Az idén is a Megyimóri házaspár vállalta a főszakács szerepet erre a jeles ebédre. A Szent Imre templom dísztermét most is az alkalomhoz illően díszítettek vadász trófeákkal és az elejtett vadállatok bőreivel. A menü egy négy fogásos fenséges ebéd volt. Készítettünk egy interjút Megyimóri Jánossal és Marikával érdeklődve a fogásokról és a titkos receptekről.

Előételnek pirított kenyéren szarvas húst és paradicsomos húsgombócokat kínáltak. A salátát, őzből készült babgulyás követte. A főfogás pedig vadászmódra készült őz hús került félszolgálásra, a körítés pedig rizs volt. A vendégek ízlés szerint választhattak a vörös és fehér borok között, majd desszertnek rigó jancsi sütemény került minden vendég asztalara.

János elmondta, hogy az őz húst tejben áztatták azért, hogy minél porhanyósabb es jobb íze legyen felszolgáláskor.

Marika a hagyományos vadas ebéd keletkezéséről elmondta, hogy 1996-ban indult adomány gyűjtésként a cserkészek számára, mikor készültek Magyarországra a Világ Falu Fesztiválra. A rendszeres ebédek hagyománya szünetelt míg a templom be volt zárva, de András atya érkeztével tavaly újraindult sokak örömére.

Fábián Károly és fia András voltak azok a vadászok akik erre az alkalomra adományozták a szarvas húst. A velük készült interjúból kiderült, hogy hivatásos vadászokkal volt szerencsénk találkozni.

Karcsi elmondta, megtiszteltetés volt számukra Megyimóri János felkérése, hogy ők szolgáltassák a húst erre az ebédre. Fiával Andrással és barátjával Mészáros Lászlóval dél Ohióban lőtték a három fehérfarkú szarvast. Az ifjú vadász volt a legszerencsésebb, őneki sikerült egy hét pontos bikát leteríteni, majd egy tehenet is.

Karcsi büszkén mutatta, hogy a magyarországi Vadászlap folyóiratban megjelent róla egy cikk, mely utolsó hazai látogatása alkalmával készült egy fácán vadászat után.

A Bocskai Rádió stábja köszönetét szeretné kifejezni a nagyszerű alkalomért és a meghívásért.

Comments are closed.