Harminc év börtönbüntetést kért az ügyészség Derek Chauvinra, az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőrre – írja a BBC-re hivatkozva a Mandiner. Mint indokolták, Chauvin tette az egész nemzetet sokkolta, és ezért hosszú büntetést érdemel.

Az ügyészség szerint a harminc éves börtönbüntetéssel Chauvin „számot adhatna cselekedetéről az áldozat, annak családja és a közösség részére”. Chauvin védőügyvédje szerint a rendőr hibázott, de a jóhiszeműség vezérelte, ezért a büntetés enyhítését kérte. A volt rendőr pere márciusban kezdődött el, az ítélet kihirdetése június 25-én várható.

Tavaly május 25-én a minnesotai Minneapolisban a rendőrök elő akarták állítani a 46 éves George Floydot, miután bejelentést kaptak, hogy a férfi hamis pénzzel akart fizetni. Az intézkedés során Floyd nem akart eleget tenni a rendőri felszólításnak, ezért a rendőrök lefogták, és a földre teperték. Chauvin ezt követően a földön fekvő Floyd nyakán térdelt nyolc percen keresztül. George Floyd hiába könyörgött, hogy hagyja abba, mert nem kap levegőt. A férfi nem sokkal később meghalt.

(Pesti Srácok)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.