Fájó szívvel tudatjuk, hogy Hegedeös Steven Kálmán 2020. augusztus 10-én, 78 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének.

Hegedeös Steven Kálmán Budapesten született 1942-ben Hegedeös István és Krisztina harmadik gyermekeként. Édesapja ügyvéd, édesanyja hegedűművész volt. A hattagú család 1951-ben emigrált az Egyesült Államokba a második világháború után. Kálmán 9 éves korában karácsonyra kapta meg az első hangszerét, mely egy hegedű volt. 17 évesen tanult meg tangóharmonikán játszani, mely szeretete elkísérté élete végéig.

Kálmán felvette a “Steven K. Hegedeös ” nevet 1960-ban, amikor amerikai állampolgár lett. Kálmán az egészségügyi ellátás kutatásában és fejlesztésében dolgozott, karrierje során több mint 40 kutatást (40 CARF surveys) és 20 kimagasló elemzést (20 NAC reviews) végzett.

1970-ben mesterfokozattal diplomázott a Kent State University pszichológia tanácsadó szakán. Karrierje során vezetői beosztásokat töltött be, mint például a National Accreditation Council For Agencies intézetben, a baltimori Johns Hopkins Medical Institutionsban. Öregotthon adminisztrátori engedélye volt.

Feleségével, Bonnieval, 30 évet éltek házasságban, annak haláláig.

Kálmán, vagy ahogy barátai ismerték „Puki”, nagy örömmel szolgálta a magyarságot. Zenei előadásaival és magyar nótáival gazdagította a fesztiválokat és ünnepélyeket. Sokak számára az öröm forrása volt lakodalmak és keresztelők alkalmával.

Terézhalmi Jutka 17 évig volt élettársa és partnere a zenei fellépésekben.

Gyászolja élettársa Terézhalmi Jutka, nővére Gáspár Katalin, húga Hegedeös Krisztina, lánya Kanor Missy, valamint 7 unokája és 2 dédunokája.

Megemlékező gyászszentmisét tartanak szeptember 19-én 11 órakor a Szent Imre templomban.

Nyugodalma legyen csendes, emléke áldott!

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.