Csikos napernyő, Jeremy, Ezt egy életen át kell játszani című Hevesi Tamás  slágereket biztos, hogy mindenki hallotta legalább egyszer, de sokan kívülről tudják a dalok szövegei, amelyek a 90-es évek slágevezető dalai voltak.  A Sarasotai Magyar Fesztivál közönsége is hangosan énekelte ezeket a slágereket , hiszen október 18-án,  vasárnap esete a fesztivál vendégeként  lépett fel Hevesi Tamás, aki első alkalommal vett részt a 9. Sarasotai Fesztiválon. Az énekes elárulta, hogy már nagyon sokat hallott a fesztiválról, így óriási érdeklődéssel érkezett. Úgy gondolja, hogy egy profin megszervezett fesztiválról van szó, ahol a gasztronómia, a kultúra, a zene, a sport és a gyerek programok egymást váltogatják és kiegészítik.

A Sarasotai fesztivál Hevesi Tamás amerikai   koncertturnéjának 3. állomása. New Yorkban és New Jersey-ben lépett fel az énekes pár nappal ezelőtt. A floridai koncerten Hevesi Tamás az összes ráadás dalt elénekelte, már nem maradt több a tarsolyában, említette nevetve a vele készített interjúban. Hevesi Tamás rengeteget utazik, élvezi a különböző országokat, városokat, kultúrákat és nyelveket. Szerelmes a világ sokszínűségébe. Ő az az előadó, aki rendszeresen fellép határon túli magyar városok rendezvényein, s megtölti azok koncerttermeit. Mindig nagy tisztelettel beszél a határon túli magyarokról, akik szerinte jobban őrzik, védik, ápolják a magyar kultúrát, mint az anyaországiak. Tudja, hogy az erdélyi, a felvidéki, a vajdasági és az Újvilág magyarjainak is nagy szükség van a magyar dalokra, ezért ő amikor teheti nagy kedvvel húzza fel a vándorcipőjét, s útnak indul a diaszpóra magyarjait meglátogatni. Az énekes több évig élt Ausztráliában, a saját bőrén tapasztalta az anyanyelv, a magyar kultúra, s a barátok hiánytüneteit. Nagyon büszke magyarságára, szerinte a magyar nép a világ egyik legtehetségesebb népe.  Amerikai turnéja folytatódik Calgary-ban, Miamiban, San Diegóban, s a napokban hívták meg Los Angeles-i Magtárba is fellépni. Tamás hű maradt nagy slágerének szövegéhez:

Ezt egy életen át kell játszani
És még azon is túl
Ezt egy életen át kell játszani
S talán valahol messze, túl a Földön, újra újra újra kezdem majd

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.