New York, Ditroit, Georgia, Atlanta, Chicago, Florida államok baptista gyülekezeteiből jöttek zarándokok a „Reconnecting” nevet viselő találkozóra. A névválasztás a mögöttünk álló időszakra utal, és arra, hogy a járvány csillapodásával ismét egymás társaságában tudjuk dicsőíteni az Urat. Bizonyos értelemben újra kell hangolnunk az Istennel és a közösséggel való kapcsolatunkat. Tapasztalható, hogy ezek a rendezvények megerősítik a fiatalok hitét és bizodalmát a jövő iránt, amit csak az Isten ismer. A pandémiában megélt hónapok azt a tanulságot adják a hívő ember számára, hogy a változó életkörülményeinkben csak a Mindenhatóra számíthatunk. Minden jelenlévő hálás szívvel gondol vissza az alkalomra. 

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

A program nem csak a gyülekezet falai között zajlott. A lelki programokat csapatépítő kiruccanásokkal tarkították a szervezők. A péntek esti első előadást követően korcsolyázni mentek a résztvevők, szombaton pedig csoportos játékokkal folytatódott a program. Az állatkerti séta is elnyerte a fiatalok tetszését. A lelkipásztor urat örömmel töltötte el a fiatalok elégedett mosolya, ami bizonyára az együtt töltött minőségi időnek szólt. A beszélgetések során barátságok kötődtek és erősödtek.

A clevelandi gyülekezet ifjúsági szövetségéből a közeljövőben hárman kirepülnek. Az aktív vezetők életének új szakasza indul, mindannyian az házaséletre készülnek. Hála Istennek, a stafétát van kinek átadni, újabb generáció azon dolgozik, hogy erősödjenek lélekben és szeretetben a közösség javára.

Deák Zsolt hivatalos beiktatása néhány héttel ezelőtt volt. Az ünnepélyes ceremónia másfél évet váratott magára a járványügyi korlátozások miatt. Eddig is végezte ugyan lelkipásztori szolgálatát, de ez mégis egy mérföldkő az életében. Lelkész társaival közösen imádkoztak a baptista egyház töretlen működéséért és az összmagyarság fennmaradásáért. Deák Zsolt és felesége a Clevelandi Magyar Iskola tanáraival együtt munkálkodnak a gyermekek anyanyelvének ápolásán. Isten áldása munkájukra!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.