Tankos, zombis, ketrecharcos, mindenkit elgázoló, leszorító autóversenyes videójáték vagy akár egy ártatlan háborúsdi az udvaron – hagyja a szülő, hogy a gyermeke erőszakos játékokkal múlassa az időt?

Az élőszereplős médiatartalmak által bemutatott agresszió befolyásolja leghatározottabban, hogy egy gyermek mennyire viselkedik erőszakosan – mondta Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az InfoRádiónak.

Sok kutatás azt bizonyítja, hogy egyes videójátékok képesek a gyermekek különböző –így például koncentrációs vagy finommotorikus – készségeit fejleszteni.

„Az igazi problémát az jelenti, ha valaki átcsúszik a függőségbe”

– hívja fel a figyelmet a szakember, aki szerint az sem célszerű, ha kifejezetten megtiltjuk a háborús játékokat a gyereknek, hiszen akkor édes tiltott gyümölcs válik belőle.

Gyurkó Szilvia ugyanakkor felhívta a figyelmet arra kísérletre, amely igazolta, hogy az élőszereplős “erőszakfilmek” hatására a fiatalok agresszívebben viselkednek a rájuk bízott gyerekekkel.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.