Október vége az amerikai gyerekek kedvenc ünnepét, a halloweent hozza el. A halloween a kiscserkészek őszi eseménynaptárába is beépült, Töktündér néven. A különleges összejövetel leginkább egy farsangi bálra hasonlít, de mégis kiválóan összeér benne a magyar kultúra és az amerikai szokásvilág. Nem cserkész program lenne, ha nem lenne keretmesébe ágyazva, és nem lenne szükség a közös erőre a feladat megoldásához. A történet szerint aTöktündér bajba kerül, és csak a kiscserkészek segíthetnek rajta. Enese és Juló képzett kiscserkész vezetők, akik ezúttal is gondosan ügyeltek arra, hogy egy foglalkozáson belül sokféle módszer segítségével fejlesszék a kicsiket. Volt közös játék, éneklés és a kézügyességre is szükség volt.

A legkisebbek őszi kirándulásának eredeti tervét elmosta az eső, ezért a farmon töltött időt gyermekmúzeumra cserélték vezetőik. Cseppet sem szegte a kicsik kedvét, hogy almaszedés és tökfaragás helyett a múzeum interaktív és játékos állomásai között barangolhattak. Őrsönként mentek körbe a termeken, lehetett mászni, kézműveskedni, buborékot fújni.

A kiscserkészek következő megjelenése november 18-án lesz, hiszen ők is fellépnek a Clevelandi Cserkész Regös Csoport 50. évfordulós ünnepségén. 

Az interjú 1:11-tól látható:

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq
YouTube player

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.