DSC_4122 cropped
Gera Mátyás balról

Gera Mátyás a Chicagói Magyar Társaság elnöke, aki a Taste of Hungary egyik alapító tagja, s a fesztivál pénzügyi feladatainak a  koordinálását is végzi immár  5 éve,  a fesztivál háttérmunkálatairól, s skulissza- titkairól mesélt a Bocskai Rádiónak . Nagy örömmel töltötte el a szervezőt, hogy a látogatók száma meghaladta az 1000 főt, úgy érzi hogy a fesztivál gyökeret vert az amerikai magyar fesztiválok sorában, s hagyománnyá nőtte ki magát. Gera Mátyás jól ismeri a magyar gasztronómiát, hiszen Magyarországon 20 évig dolgozott a vendéglátásban, s az ott szerzett tapasztalataival erősíteni tudja a fesztivál csapatát. Ipari mennyiségű alapanyagokat használnak fel a Magyar ízek fesztiválján, amelyek tárolását ettől az évtől hűtőházban tudják frissen tartani, s ezzel megoldódott a korábbi évek tárolási problémája. A szervező nagy esélyt lát arra is,hogy jövőre egy jól felszerelt konyhában készülhetnek a fesztivál fogásai.

Chicagóban nincs magyar étterem, s a Gulyás Fesztivál és a Taste of Hungary ezt az űrt próbálja betölteni. A két rendezvény évente kétszer több ezer ember számára teszi elérhetővé a magyar konyha ízeit.   Nincsenek profi szakácsok a fesztiválokon, a chicagóban megszűnt magyar étterem két szakácsnője besegít az ízek pontosításában. A Gulyás Fesztivál győztesei készítették a gulyás levest a Taste of Hungary rendezvényen, így a vendégek most is  aranyérmes csapat  gulyását  kóstolhatták. Fontos, hogy a fesztivál folyamatos  minőséget képviseljen, s évről-évre finomabb ételekkel kedveskedjen a látogatóknak.

DSC_4952 (1)Toka Noémi a Taste of Hungary egyik koordinátora, a református templom önkéntese, aki a Borozda Néptáncegyüttes tagjaként még mulattatta is a fesztivál résztvevőit. Rövid interjút kértünk tőle, hogy foglalja össze a fesztivál eredményeit.

noémi táncA szervező nagyon sikeresnek találta az idei fesztivált, elmondta hogy a gasztro fesztivál szervezését már egy évvel korábban elkezdik tervezni, s legnagyobb kihívás számukra az, hogy évről évre új ötletekkel lepjék meg a látogatókat. A menü összeállításában a fő szempont az , hogy a hagyományos magyar ételek megtalálhatóak legyenek, hiszen a vendégek azokat keresik. Nem maradhat el a gyulyás leves,  a halászlé, a töltött káposzta, a sült malac, a csirkepaprikás, és a sült kolbász sem. Évről évre ugyanaz a csapat készíti az ételeket, így garantált az ételek minősége.

Közérdekű hirdetés

A fesztivál résztvevő között nagyszámban amerikaiak vannak, akik tudják, hogy a magyar konyha kiváló, s ezért látogatják a fesztivált. Jó hír viszont, hogy évről-évre nő a magyar vendégek, illetve amerikai magyarok száma, akiknek nagy öröm a régen kóstolt magyar ételek újbóli felfedezése. Noémi úgy véli, hogy nagy értéket képvisel a fesztivál, hiszen a magyar konyhaművészet hagyományait mutatja meg. A sikert minden évben   kb. 50-60 önkéntes odaadó, nagyszerű munkája garantálja.

Fotók: Megyeri József

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.