Jackovics Jutka kislányként került Clevelandbe szüleivel együtt, férje Jackovics Tamás az egyetem után érkezett az ígéret földjére. Közös életüket meghatározó elképzelések, töretlen hit és akarat közepette építették fel. Ma négy gyermekük, 10 unokájuk körében ünnepelnek minden családi évfordulót, eseményt. De lélekben több százan állnak körülöttük. Azok akiknek és akiken segítettek. “Mert visszaadni akitől kaptuk nem tudjuk, csak másoknak továbbadni a segítséget!“- vallják mindketten. Rendhagyó beszélgetés következik, rendhagyó emberekkel.

Karácsonyi történetek – Jackovics Tamás és felesége Jutka

Igaz karácsonyi történetek – amerikai magyarok emlékezéseiJackovics Jutka kislányként került Clevelandbe szüleivel együtt, férje Jackovics Tamás az egyetem után érkezett az ígéret földjére. Közös életüket meghatározó elképzelések, töretlen hit és akarat közepette építették fel. Ma négy gyermekük, 10 unokájuk körében ünnepelnek minden családi évfordulót, eseményt. De lélekben több százan állnak körülöttük. Azok akiknek és akiken segítettek.”Mert visszaadni akitől kaptuk nem tudjuk, csak másoknak továbbadni a segítséget!”- vallják mindketten.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Friday, December 27, 2019

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.